De eerste indrukken van Shopware 6.

Ruim een jaar geleden schreven wij over de aankondiging van Shopware 6 en de vernieuwingen die dit met zich meebrengt. Inmiddels is Shopware 6 uitgebracht en worden de eerste shops met deze versie ontwikkeld. Een goed moment om te kijken wat de eerste indrukken zijn en of aan de verwachtingen wordt voldaan!

Tijdens de aankondiging op de Shopware Community Day 2018 werd flink benadrukt dat Shopware 6 volledig API-driven zou zijn en dat de backend een grote make-over zou krijgen. Wat ons betreft een aangename aanvulling! Waar de backend van Shopware 5 tamelijk ouderwets oogde, liepen veel andere platformen voor als het gaat om intuïtie en uitstraling. Ook met betrekking tot de API waren grote verbeteringen wenselijk. Nu alles met elkaar te koppelen moet zijn en met de opkomst van Progressive Web Apps, kom je er als eCommerce platform niet meer mee weg als je geen goede API hebt.

API-first-aanpak

Met Shopware 6 wordt de software op een volledig nieuwe basis geplaatst, waarbij de API-first-aanpak wordt nagestreefd. Met de API-first-aanpak zijn alle onderdelen van een shop te bedienen via een API. Daardoor kunnen diverse systemen data eenvoudig met elkaar delen en integreren. Deze Shopware versie kent drie verschillende API’s die kunnen worden bestuurd vanuit één centraal systeem, namelijk:

    • Sales Channel API
    • Admin API
    • Sync API

Deze API’s zijn perfect inzetbaar om processen binnen Shopware te automatiseren en daarmee handmatig werk uit handen te nemen. Hiermee ben je volledig voorbereid op de toekomst. Met Shopware 6 is het bijvoorbeeld mogelijk om alle mogelijke verkoopkanalen te integreren en met elkaar te laten communiceren. Super gaaf! Kom maar op met die nieuwe omnichannel strategie.

“Je kunt niet meer zonder API’s in deze tijd. Zeker met de opkomst van bijvoorbeeld Progressive Web Apps is dat cruciaal. De verbeterede API van Shopware 6 maakt het een stuk eenvoudiger om frontend en backend van elkaar los te koppelen.” – Johan, Memo ICT