Shopware 6

29 mei 2019

Geen backend meer maar administration

Deze maand geen plugin van de maand maar de release van shopware 6. Donderdag 23 mei 2019 op de shopware community dag 2019 werd Shopware 6 aangekondigt. Met een downloadbare release gepland in Juli van dit jaar.

Ontwikkelaar: Shopware
Kosten: Er zijn verschillende versies. Deze worden later bekend gemaakt
Link: Shopware 6

Review Scores

Er zijn nog geen reviews beschikbaar aangezien het het hele software pakket omvat. Wel is er veel enthousiastme onder de developers en shopware ingewijden over deze versie

Functionaliteit:

Shopware 6 omvat het hele shopware e-commerce pakket. Deze software is ontwikkeld voor een online webshop van a tot z. Met de nieuwste versie laat shopware zien met de tijd mee te gaan, te luisteren naar de community en vooral te investeren in de toekomst.

Mijn ervaring:

Gebruik:

Tot nu toe heb ik gebruik gemaakt van de developers editie van shopware 6. Deze versie laat zien hoe shopware 6 werkt maar is nog niet vrijgegeven. Deze installable versie wordt in Juli verwacht. Waarna in de loop van dit jaar diverse functionaliteit wordt toegevoegd aan deze versie om in December 2019 een versie 6.1 uit te brengen die alle functionaliteiten en

Het product details overzicht in de administratie

De algemene indruk van de versie van nu is goed, overzichtelijk snel en intuïtief. Voor beide

groepen, zowel de ervaren shopware gebruikers als ook de nieuwe shopeigenaren, zal deze versie snel en makkelijk in gebruik zijn. Met makkelijk te vinden menu items

Ondersteuning:

De ondersteuning is zoals we van shopware gewend zijn. Altijd aanwezig in de community, Kom je iets tegen kun je zogenaamde pull requests maken op github en afhankelijk van je subscription is er vanuit Shopware passende ondersteuning.

Links naar voorbeeld producten:

Helaas is er nog geen officiële demo pagina van shopware 6 beschikbaar, maar… Er zijn een paar mogelijkheden om shopware 6 toch te proberen.

Voor de technische mensen:

https://github.com/shopware/development

Voor de niet zo technische mensen:

https://sw6.shyim.de deze versie is niet officiëel van shopware van is opgezet door een aantal leden van de community. Op deze versie is geen ondersteuning en is experimenteel

5 vragen aan de developer:

Ik heb de 5 vragen aan de developer dit keer achterwege gelaten, we kunnen namelijk allemaal achterhalen dat Shopware 18 jaar bestaat, 100.000 draaiende shops heeft (alle versies) en de plannen staan in de roadmap (hier)

Extra: Het is interessant te zien hoeveel bedrijven er nu “overstappen” op shopware in Nederland. De mensen zien toch blijkbaar het potentieel van Shopware. Waar ik in 2017 nummer 5 op de lijst van shopware partners was komen er nu bijna dagelijks partners bij.

Meer weten

Neem contact met ons op of kom langs om Shopware 6 te bewonderen onder het genot van een kop koffie!

Bij ons op kantoor is altijd een versie van shopware 6 te bewonderen. Vanaf je eigen laptop, telefoon of tablet. Dus kom langs en probeer Shopware 6

 

Recent posts
FroshProfiler
De Profiler plug-in van Friends of Shopware is een plug-in die vooral bedoeld is voor developers. Zowel frontend als backend ontwikkelaars kunnen met deze plug-in tijd besparen bij het ontwikkelen voor shopware. De plugin zorgt voor veel nuttige informatie in een overzichtelijke balk onder in het scherm.
Sets Configurator
Deze plugin maakt het mogelijk een product samen te stellen uit verschillende producten uit de shopware webshop. Stelt u zich een set kleren voor die goed bij elkaar passen, een tuinset uit dezelfde serie of de ingrediënten van een compleet gerecht afgemeten op het aantal personen.
Previous post FroshProfiler