FroshProfiler

1 mei 2019

Ontwikkelaar: Friends of shopware (Frosh)
Kosten: Gratis
Link: Shopware Store

Review Scores

Gemiddeld: 5/5
Functionaliteit: 5/5
Documentatie: 5/5
Bediening: 5/5
Ondersteuning: Er wordt op deze plugin geen ondersteuning gegeven.

Functionaliteit:

De Profiler plug-in van Friends of Shopware is een plug-in die vooral bedoeld is voor developers. Zowel frontend als backend ontwikkelaars kunnen met deze plug-in tijd besparen bij het ontwikkelen voor shopware. De plugin zorgt voor veel nuttige informatie in een overzichtelijke balk onder in het scherm.

Mijn ervaring:

Gebruik:

Vanaf dat ik gewezen werd op deze plugin installeer ik deze in elke development area, lokaal en staging. Tijdens het ontwikkelen van een plugin of thema voor shopware is relevante informatie snel met inzichtelijk met deze plugin. Template variabelen, geladen template folders, events, controllers en nog veel meer, alles is overzichterlijk en snel beschikbaar met de Profiler plugin van Friends of Shopware.

Tip: Kijk ook eens op hun shopware store pagina voor meer handige en goede plugins! Je vind deze hier

Ondersteuning:

Zoals al in het review gedeelte aangegeven is er op deze plugin geen ondersteuning. Wel zijn er geregeld updates om nieuwe informatie toe te voegen en/of bugs uit de code te halen.

 

Links naar voorbeeld producten:

Aangezien deze plugin niet/nauwelijks op live pagina’s gebruikt wordt zijn er geen voordeelden van deze plugin beschikbaar.

5 vragen aan de developer:

In dit geval stel ik de vragen aan Soner Sayakci (Shyim) de maintainer van de plugin.

 1. How long are you developing shopware plugins and putting them in the store ?
  • Developing plugins should be 4 years. And putting in the store as FriendsOfShopware since January, since may last year I’m working at shopware AG as a developer
 2. How many plugins are in the store from Friends of shopware ?
  • We currently have 16 plugins in the Shopware store at the moment.
 3. How much is the plugin used (downloads from store) ?
  • The plugin is downloaded 572 times but is used in a lot of “local” setting so not every use is counted. Als this count is from the store since Friends of Shopware. The plugin is developed before that.
 4. How many hours are in the plugin ?
  • I don’t know exactly how many hours I’ve spend my guess would be about 40 hours
 5. What are the plans (upgrades/added features) for the plugin ?
  • I have ideas for new features like debugging of router and container. To show all available routes with the required parameters. Debug services to show who is decorating it and so on 🙂

Extra: Friends of shopware is een groep ontwikkelaars en shopware “vrienden” deze groep is de enige groep die “persoonlijke” plugins in de store beschikbaar kan stellen. Normaal is dit alleen mogelijk voor bedrijven. 

Recent posts
Sets Configurator
Deze plugin maakt het mogelijk een product samen te stellen uit verschillende producten uit de shopware webshop. Stelt u zich een set kleren voor die goed bij elkaar passen, een tuinset uit dezelfde serie of de ingrediënten van een compleet gerecht afgemeten op het aantal personen.
Previous post Sets Configurator
Next post Shopware 6